om mig

Så länge jag kan minnas, så har jag varit en artist. Har sedan barnsben spelat musik och har även, under en tioårsperiod,  varit professionell musiker.
När jag höll min första systemkamera i handen, så var jag fast direkt. Skapandet med kameran, där jag får utlopp för min kreativitet, ger mig minst lika mycket tillfredsställelse som när jag sitter i studion och skriver musik. Under de senaste åren har dock kameran blivit mitt ”huvudinstrument”. Min gitarr får tyvärr inte riktigt lika mycket uppmärksamhet längre.
Slutligen bestämde jag mig för att även bli bröllopsfotograf. Det jobbet/uppdraget tar jag mycket seriöst. Jag skaffade högkvalitativ utrustning. Inte för att ett exklusivt instrument automatiskt skapar en duktig artist, utan för att jag helt enkelt ville vara säker på att alltid kunna leverera bildmaterial med högsta kvalitet. Jag vet att en duktig artist är duktig, oberoende av vad instrumentet kostat, men om man kan ha det bästa av två världar… så, varför inte.
När jag fotograferar bröllop, så är det inte bara ”point-and-shoot”. Jag tar ofta en kort sekunds paus för att ”skanna” omgivningen. Det är mycket som händer och jag vill ogärna missa något. Bröllopsparet har huvudrollen men, för att skapa en helhet så tycker jag att det är viktigt att också fånga detaljer och händelser som sker runt om. Och jag har alltid som mål att hitta perspektivet för hur stunden ska bli ihågkommen på bästa sätt.
Vem är jag då?
Jag är sambo med Daniela och vi har två härliga barn, Oliver och Maja. Som den stolta pappan jag är, så spenderar jag mycket tid med min familj. Daniela är just nu mammaledig och jag är delvis pappaledig. Daniela gillar att pyssla med heminredning och att tillverka barn- och babyaccessoarer. Mycket kreativitet i vårt hus… so to speak.
/Ola Frenning
Medlem i Svenska Fotografers Förbund